İÇİMDEKİ HAZİNE GİZLİLİK POLİTİKASI

Son Güncelleme Tarihi : 1 Mayıs 2020

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Bundan böyle ”Turkcell” olarak adlandırılacaktır) tarafından toplanan ve işlenen kişisel veriler, Turkcell’in koruması altındadır. Turkcell, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( ”Kanun” ) ve ilgili mevzuat çerçevesinde kişisel verilerin güvenli şekilde muhafazasını ve hukuka uygun olarak işlenmesini sağlamak için teknolojik ve alt yapısal imkanlarını kullanarak, gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel veriler, Turkcell tarafından İçimdeki Hazine (Bundan böyle ”Uygulama” olarak anılacaktır.) Gizlilik Politikası kapsamında Kanun’a ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenmektedir. Kanun kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişiler, aşağıdaki metni inceleyerek, Uygulama tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işlenebilecek olan kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği alıcı grupları, toplanma yöntemi ve hukuki sebebi ile söz konusu kişisel verilere ilişkin hakları hakkında bilgi edinebilir.

I. KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR?

Kişisel veriler, kimliğinizi belirleyen ya da belirlenebilir kılan bilgiler anlamına gelmektedir. Turkcell tarafından işlenebilecek kişisel verilerinize ait kategoriler, aşağıda belirtilmiştir:

  • Kimlik Bilgileri: Bu veri kategorisi ad ve soyad verilerini ifade etmektedir.
  • Abonelik Bilgileri: Bu veri kategorisi, MSISDN(kullanıcı hat numarası), abone numarası bilgilerine ilişkin veri türlerini ifade etmektedir.
  • İletişim Bilgileri: Bu veri kategorisi, telefon numarası ve e-posta adresi verisini ifade etmektedir.
  • Demografik Bilgiler: Bu veri kategorisi, ebeveyn tarafından beyan edilen çocuğun yaşı, kullanıcı tercihi (müzik), cinsiyeti ile konuşma ve yazma yetkinliğine ilişkin verileri ifade etmektedir.
  • Cihaz Bilgileri: IP adresi, cihaz markası ve modeli, cihazın işletim sistemi, telefon kullanım dili, Kullanıcının hangi operatörü kullandığı bilgisi, ülke bilgisi, internet bağlantı tipi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Bu veri kategorisi (i) fotoğraf ve fotoğraf içerisindeki nesneler, (ii) kullanıcıların telefonlarında veya bilgisayarlarında bulundurdukları yazılı veya görsel dokümanlar ve videolar gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • **Konum Bilgileri: ** Bu veri kategorisi, kullanılan SIM kartın konum verisini ifade etmektedir.
  • Şikayet ve Talep Verileri: Bu veri kategorisi, kullanıcı olarak Turkcell’e ilettiğiniz talep ve şikayetlerinizin içeriğinde yer alan verilerdir.

II. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

Kişisel verileriniz, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

  • Ürün ve hizmetlerin sunulması ve abonelik başlatılması,
  • Kullanıcının ürün ve hizmetlere mobil uygulama üzerinden erişiminin sağlanması amacıyla giriş yapılması,
  • Müşteri kimlik doğrulamasının sağlanması,
  • Çocuklarınızın yetkinliklerine uygun ürün sunulması ve gelişime destek olunması
  • Yüz tanıma özelliğinin kullanılması durumunda cihazın kamerası ile uygulamaya iletilen ve hiçbir şekilde kaydedilmeyen / saklanmayan fotoğrafların anlık olarak işlenerek duyguların öğrenilmesi ve taklit edilmesine destek olunması.
  • Ürün ve hizmetlerin tanıtım ve pazarlaması, hedefli reklam sunulması, hedefli tanıtım yapılması ve bunlara ilişkin sizinle iletişime geçilmesi, teklif, kampanya, indirim, fayda, koşul, ücretlendirme gibi hususlardan haberdar edilmeniz; üyelik, etkinlikler ve ekonomik avantajlardan yararlanma gibi olanaklar sağlanması ve bunların kullanımı için gerekli işlemlerin yerine getirilmesi,
  • Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi, ölçümlenmesi, denetimi ve analizi gibi çalışmaların yürütülmesi; ürün ve hizmetlere olan ilginizin değerlendirilmesi, müşteri memnuniyetinin araştırılması; çağrı merkezi hizmeti sunulması; sizden gelecek soru, şikayet ve bildirimlerin cevaplanması,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizin muhafazası; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması, yedeklenmesi; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünün sağlanması; şebekelerimizin ve bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, yasal takiplerin ve hukuki süreçlerin yürütülmesi.

III. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz bu Politika’da yer verilen amaçlarla Kanun kapsamında aşağıdaki yurt içindeki alıcı gruplarına aktarabilecektir:

  • https://www.Turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/genel-bakis/istiraklerimiz adresinde listelenen yurt içindeki grup şirketleri ile Turkcell nam ve hesabına hareket eden yetkilendirilmiş kişilere,
  • Satın almak istediğiniz veya kullandığınız ürün ve hizmetlerin temini ya da size ulaştırılması için çalıştığımız tedarikçi ve iş ortaklarına,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili kurum veya kuruluşlara ve bunların belirlediği kişilere.

IV. KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz mobil uygulama vasıtasıyla, kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik rızanıza, Kanun veya ilgili mevzuatta belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuki sebeplere dayanarak, tamamen otomatik, kısmen otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilir, bu Politika’da yer verilen amaçlarla işlenebilir ve aktarılabilir.

  • Turkcell’in tabi olduğu yerel veya yabancı mevzuatta öngörülmüş olması,
  • Fiili imkânsızlık halleri ortaya çıkması durumunda, rızanızı açıklayamayacak durumda bulunmanız veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, talep edilen ürün ve hizmetleri sunabilmek veya akdettiğiniz sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi,
  • Turkcell’in hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Turkcell’in meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması.

V. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA YÖNELİK HAKLARINIZ

Kanun’un 11. maddesi gereğince; bu Politikanın ”İletişim” bölümünde yer alan yöntemlerle Turkcell’’e başvurarak,

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Yukarıda belirtilen düzeltme, silinme ve yok edilme şeklindeki haklarınız uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme

haklarını kullanabilirsiniz.

VI. İLETİŞİM

Kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı ve taleplerinizi aşağıdaki yöntemlerden biriyle iletebilirsiniz:

  1. Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formunu (https://s.turkcell.com.tr/SiteAssets/Hakkimizda/dokuman/pdf/turkcell-kisisel-veri-basvuru-formu.pdf) cihazınıza indirdikten sonra dijital olarak doldurarak, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresinizden turkcell.kisiselverilerikoruma@hs03.kep.tr adresine e-posta göndererek.
  2. Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formunun çıktısını aldıktan sonra yazılı olarak doldurarak noter vasıtasıyla, ”Turkcell Genel Müdürlük Aydınevler Mahallesi İnönü Caddesi No:20 Küçükyalı Ofis Park B Blok - Maltepe/İstanbul” adresine ileterek
  3. Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formunu doldurarak, talebinize ilişkin olarak detaylı açıklamalara yer vererek, icimdekihazine@turkcell.com.tr talebinizi ileterek.

Turkcell’in, sunduğu hizmetlere ilişkin olarak pazarlama ve tanıtım amacıyla göndereceği e-postaları almak istemiyorsanız, gönderilen e-postada yer alan üyelikten ayrıl bağlantısına tıklayabilir veya https://www.turkcell.com.tr üzerinden hesabınıza girerek bildirim ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. E-posta gönderimleri ile ilgili sorularınızı müşteri hizmetlerini arayarak veya https://www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/iletisim/turkcell-hizmet adresindeki hizmet kanallarımızı kullanarak bize iletebilirsiniz.

VII. POLİTİKA HAKKINDA

Bu Politika Turkcell tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. Turkcell, bu Politika’da, gerekli olduğu takdirde, her zaman değişiklik yapabilir. Turkcell tarafından yapılacak değişiklikler, Politika’nın uygulamada yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Politika’daki esaslı değişiklikler uygulama üzerinden bildirilecektir. Güncellenen Politika’yı kabul etmemeniz halinde, Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınızı kullanabilir veya uygulama kullanıcı hesabınızı silebilirsiniz.

Politikada yer alan bilgiler, kişilerin yararlandığı ürün ve hizmetler ya da talep ve rızaları gibi hususlar nedeniyle kişiden kişiye farklılık gösterebilecektir.